Matchprogrammet

Sedan starten av fotbollsäsongen 2015 är Bågspännaren också det enda matchprogrammet på Djurgården Fotbolls hemmamatcher.


Formatet kommer att vara på 16 nyproducerade sidor till varje match och så länge spelprogrammet och tryckeriets deadline inte hindrar oss kommer du att hitta färska siffror och kommentarer om de senaste matcherna men framför allt kommentarer om den för dagen aktuella matchen och motståndaren. Fasta punkter kommer också bestå av hitta historik mot motståndaren, en presentation av laget och Pelle Olssons kommetarer om läget i laget just nu. Dessutom den mycket uppskattade DIF-panelen där en sammansatt grupp bestående av fyra fasta medlemmar samt en gäst för dagen besvarar fem frågor om aktuella läget i laget.Efter säsongen 2014 fick vi en förfrågan av Djurgården fotboll om vi ville stå för det oficiella matchprogrammet. De gillade innehållet i Bågspännaren, dvs fanzinet, som på hösten hade kommit med ett nytt nummer. Samtidigt hade formatet för Blåranden, Djurgårdens matchprogram, dragits ner under ett par år, både i innehåll och storlek. Under sista säsongen bestod programmet av två artiklar + lagupställningarna och reklam. Och en 50/50-lott. Det var väl egentligen lotten som var det som sålde i Blåranden då innehållet var tunt. Detta var något som man insåg även från DIF:s håll och de hade beslutat att lägga ner programmet och frigöra 50/50-lotten till säsongen 2015, därav att vi fick en förfrågan om att ta över rollen som matchprogram.


Det var inte givet att jag, som ansvarig och redaktör för Bågspännaren, skulle tacka ja till uppdraget. Dels var jag inte sugen på att axla programmet med allt vad det innebär i att vara ett "officiellt program". Vi som har gjort Bågspännaren har varit inblandade i matchprogramsgruppen under många år på lite olika sätt och vi var fler som kände att det vore kul om vi kunde ha en friare roll. Så jag la fram några önskemål som jag hade för att tacka ja. Dels ville jag ha klartecken att vi fick skriva vad vi vill - om vi anser det befogat att kritisera klubben eller förbundet skall vi kunna göra det och vara tydliga med att det är vi som supportrar som står för åsikten. Nu finns det så klart ingen anledning för oss att ställa till det för vår förening -  vi är ju alla medlemmar och vill, vad vi tror är det bästa för DIF. Det var inte heller något som väckte oro hos DIF utan vi fick klartecken på att köra i den form vi önskade.


Detta är resultatet av det första året med Bågspännaren Match. Alla program finns att beställa om det är något du missat eller om du är sugen på en komplett uppsättning så finns det till specialpris.


Till varje match är varje sida nyproducerad och hela programmet är reklamfritt (så när på en halvsida under sista delen av säsongen där tryckeriet fått utrymme för att vi skall kunna hålla nere på kostnaderna).


Under 2015 gjorde Programkollen en genomgång av samtliga program i allsvenskan och Bågspännaren Match rankades då som nummer två! Se hela genomgången här: Programkollens genomgång av allsvenska programmen 2015
Köp senaste och tidigare nummer av Bågspännaren genom att skicka ett mail till bestall@bagspannaren.se


Pris för senaste numret är 40 kr + porto (7 kr inom Sverige)

Betalning till pg 730 959-4 eller med Swish.


Äldre nummer kostar mellan 15-30 kr, billigare vid beställning av flera.